Streppel: "Excelsior heeft gewoon een leuke ploeg"

21 november 2014, 12:00

Komende zaterdag vindt er een strijd der promovendi plaats in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Willem II ontvangt Excelsior, dat net als de thuisploeg verrassend goed presteert in de Eredivisie. Jurgen Streppel, de coach van de Tilburgers, beschikt over een fitte selectie voor het duel met de Kralingers.

Streppel is zich ervan bewust dat het een belangrijke wedstrijd is. Wordt er gewonnen, dan wordt er voorlopig afscheid genomen van de onderste regionen. "Klopt, maar toch denk ik er niet zo over", zegt de coach op de officiële clubwebsite. "De verschillen zijn zo ontzettend klein, het lijkt de Jupiler League wel. Twee weken terug speelden we ADO na rust helemaal van de mat. We verloren wel met 3-2, dat kan gebeuren. Win je daar, dan sta je zesde. Nu staan we twaalfde. Het heeft niet zoveel zin om tijdens de wedstrijd aan de ranglijst te denken, dat leidt alleen maar af."

Excelsior heeft tot op heden één puntje minder verzameld dan Willem II. "Ze durven onbevangen te voetballen", aldus Streppel. "En ze spelen compact, het is lastig om tegen ze te voetballen. Bovendien hebben ze een paar aardige spelers rondlopen. Ze proberen van achteruit positiespel te spelen en waar mogelijk de aanval zoeken. Vaak wordt er niet veel van Excelsior verwacht, maar dat is onterecht. Het is gewoon een leuke ploeg, die verzorgd voetbal speelt", besluit de keuzeheer van Willem II.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen