FC Lienden bekroont seizoen met titel in Topklasse

3 mei 2015, 16:36   Bijgewerkt: 3 mei 2015, 16:48

Het kampioenschap in de Topklasse zondag is naar FC Lienden gegaan. De kleine club uit de Betuwe won op de voorlaatste speeldag met 0-2 bij HSC'21 en zag concurrent UNA/Brinvast niet verder komen dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij HBS. Hierdoor is het verschil tussen beide clubs, met nog slechts één wedstrijd te gaan, vier punten geworden.

Door doelpunten van El Jebli en Uiterloo won Lienden met 0-2 in Haaksbergen. De ploeg begon aan de voorlaatste speeldag met twee punten voorsprong op UNA en wist dus dat het kampioen kon worden, maar alleen als de concurrent punten zou morsen. Dat gebeurde, want bij laagvlieger HBS bleef het 0-0. In de eerste helft miste UNA een strafschop, een misser die de club uiteindelijk dus duur kwam te staan.

Het kampioenschap van FC Lienden is opvallend, want twee jaar geleden kondigde de ploeg aan te stoppen met het eerste zondagelftal. Dat besluit werd later teruggedraaid, maar op dat moment hadden veel spelers al eieren voor hun geld gekozen en een andere club gevonden. Er werd een nieuwe ploeg gebouwd en FC Lienden bleek dit seizoen het beste. Het stond vrijwel het hele seizoen aan kop en zette zondag de kroon op het werk.

FC Lienden mag nu met de kampioen van de Topklasse zaterdag strijden om de algemene amateurtitel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen