Basisdebutant Vaarnold: "Van zenuwen had ik geen last"

9 augustus 2015, 17:25

Dabney dos Santos moest tijdens de warming-up van het duel tussen AZ en Ajax afhaken door een knieblessure, waardoor Achille Vaarnold zich onverwacht kon opmaken voor zijn basisdebuut in de Eredivisie. De negentienjarige aanvaller kent zodoende een prachtweek, omdat hij eerder al debuteerde in de Europa League. Tegen Ajax werd er wel met 0-3 verloren.

"Eerst mijn Europese debuut, en vervolgens onverwacht ook mijn Eredivisie-debuut", zegt Vaarnold op de clubwebsite. "Twee dagen van tevoren trainde ik nog bij de reserveploeg. Maar vlak voor de wedstrijd viel Dabney ineens uit met een knieblessure, heel zuur voor hem. De trainer kwam naar me toe en zei: 'Lopen! Je hebt nog vijf minuutjes om je klaar te maken en je hoort zo wel wat de bedoeling is'. Toen ging ik er nog helemaal niet vanuit dat ik zou spelen. Ik dacht: dit is gewoon voor de zekerheid", aldus de basisdebutant van AZ.

"Of ik me realiseer dat het een bijzonder moment voor me is? Nou, niet tijdens de wedstrijd. Daar was ik helemaal niet mee bezig", geeft Vaarnold aan. "Van zenuwen had ik ook geen last. De trainer heeft me ook gerustgesteld door te zeggen dat ze vertrouwen in me hebben en ik gewoon mijn ding moest doen. En het zegt natuurlijk ook wel wat dat ik een goede speler als Muamer Tankovic op de bank hou. Dat vertrouwen moet ik dit seizoen terugbetalen."

Vaarnold zat vroeger in de jeugdacademie van Ajax, maar werd door in de C-junioren weggestuurd. Een overstap naar AZ bood uitkomst. "In de B1 stak ik echt boven de rest uit. Ik maakte dat seizoen als linksbuiten dertien goals. Deze zomer mocht ik meedoen aan de voorbereiding van de A-selectie. Dat ging heel goed, want nu sta ik hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen