Willem II en Vitesse delen de punten in verhit duel

9 augustus 2015, 18:44   Bijgewerkt: 9 augustus 2015, 20:54

Willem II en Vitesse hebben allebei een punt overgehouden aan hun openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. In het Koning Willem II-stadion was het regelmatig nog slordig of niet effectief genoeg, maar de aanwezige supporters zagen een wedstrijd vol strijd. Eindstand in Tilburg: 1-1.

Willem II verraste alles en iedereen door het seizoen 2014-2015 af te sluiten met een negende plaats. Het behaalde evenveel punten als nummer acht FC Groningen en ook het doelsaldo was in balans, maar de noorderlingen wisten simpelweg iets vaker te scoren. Onder hoofdtrainer Jurgen Streppel toonden de Tricolores lef en aanvallend voetbal. Vaak werd dat beloond.

Het enthousiasme bij Willem II is alleen maar toegenomen, nadat de club flink wat versterkingen binnenhaalde deze zomer. Linksback Mitchell Dijks keerde weliswaar terug bij Ajax en Ben Sahar en Ali Messaoud kozen voor een avontuur buiten de Eredivisie, maar Willem II wist die gaten razendsnel op te vullen. Lesley de Sa, Ruben Ligeon én Richairo Zivkovic werden gehuurd van de Amsterdammers. Zivkovic was vorig seizoen met achttien treffers topscorer in de Jupiler League. Andere versterkingen in Tilburg zijn Erik Falkenburg, Funso Ojo en Dico Koppers.  

Totdat er plotseling een ware aanvalsvlaag werd opgezet door Willem II. De Sa, die vlak daarvoor een smerige overtreding beging op Kelvin Leerdam, pegelde de bal loeihard op de lat. Een paar seconden later ontstond er een flipperkast. Zivkovic verlengde een voorzet en Falkenburg kon bij de tweede paal vrijuit binnentikken. De Willem II-aanhang was uitzinnig van vreugde, wat de sfeer in Tilburg alleen maar ten goede kwam. Het doelpunt werd uitbundig gevierd.

Maar heel lang kon iedereen bij de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later schoot Denys Oliynyk de gelijkmaker tegen de touwen, na een dekkingsfout van Frank van der Struijk. De aanvaller uit Oekraïne kon de bal rustig aannemen en binnenschieten in de verre hoek: 1-1. Vitesse herpakte zich na de openingstreffer, maar kon dat niet doorzetten. Willem II knokte zich terug in de duels en oogde nog energiek. Doelpuntenmaker Oliynyk moest er in blessuretijd nog af met een rode kaart na een onbegrijpelijke elleboog. Na 94 minuten bleef het bij een gelijkspel, wat gezien over de hele wedstrijd wel op zijn plaats was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen