Invaller Elia neemt wraak in de Kuip tegen Willem II

13 september 2015, 16:37

Feyenoord heeft het verlies tegen PSV van vorige week (3-1) goedgemaakt in eigen huis tegen Willem II. In een slordig en rommelig, maar ook vermakelijk duel trokken de Rotterdammers na rust aan het langste eind. Het enige doelpunt werd gemaakt door Eljero Elia, die gretig inviel. Smetje op de zege was het uitvallen van spits Michiel Kramer, die in de basis begon. 

Na de komst van ADO-topscorer Michiel Kramer was het eigenlijk wachten op het basisdebuut van de spits. Dat liet nog wel even op zich wachten. Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst koos tegen Vitesse en PSV voor Kazim-Richards in de punt van de aanval. Tegen Willem II kreeg Kramer toch de voorkeur. Hij testte Kostas Lamprou al binnen een kwartier meerdere malen, die zijn doel op katachtige wijze schoon hield.

Aan de andere kant van het veld liep een spits die wat minder gelukkig was. Richairo Zivkovic had nog geen bal geraakt of een hamstringblessure speelde op. Al na twintig minuten moest de huurling van Ajax naar de kant. En dat terwijl Willem II alle aanvalskwaliteiten zeer goed kan gebruiken dit seizoen. Het ontbreekt vooralsnog aan scorend vermogen, zeker na het wegvallen van Bruno Andrade.

De Tilburgers verbaasden alles en iedereen door vorig seizoen als promovendus meteen in het linkerrijtje te eindigen (plek 9). Het elftal van Jurgen Streppel liet veelvuldig combinatievoetbal zien en toonde altijd lef, ook tegen de grote ploegen. In Rotterdam ging dat erg moeizaam. Vaak werd er gegokt op dat ene moment voorin.

Toch kwamen die momenten er wel: Erik Falkenburg mikte de bal van dichtbij voorlangs, terwijl Lesley De Sa oog in oog met Kenneth Vermeer niet wist te scoren. De doelman van Feyenoord greep op zijn beurt wel uitstekend in. Ondanks deze twee grote mogelijkheden voor Willem II, was een treffer tegen de verhoudingen in geweest. Over het algemeen bepaalde Feyenoord wat er gebeurde.

Na de pauze overkwam Kramer echter hetzelfde als Zivkovic. Hij kwam verkeerd terecht en greep met pijn naar de enkel. Kramer verliet het veld per brancard, terwijl de Rotterdammers keihard een doelpunt nodig hadden. Willem II kwam beter in de wedstrijd en Feyenoord werd wat slordiger.

In de laatste twintig minuten wist Willem II geen groot gevaar meer te creëren. Vooral de aanname voorin was niet zuiver genoeg, waardoor de aansluiting vanaf het middenveld miste. Dankzij de zege sluit Feyenoord weer aan bij Heracles en Ajax bovenin. Willem II blijft steken op twee punten uit vijf wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen