De Haan gooit flink het roer om bij Heerenveen

23 oktober 2015, 14:13   Bijgewerkt: 23 oktober 2015, 14:50

Voor zijn eerste wedstrijd als interim-coach van sc Heerenveen heeft Foppe de Haan meteen een aantal ingrijpende mutaties aangebracht in zijn basisopstelling. De startformatie van de Friezen verandert op maar liefst vijf plaatsen ten opzichte van de met 2-5 verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De nummer vijftien van de Eredivisie gaat zaterdagavond op visite bij Willem II.

Joey van den Berg en Kenneth Otigba vormen verrassend genoeg het centrale duo bij Heerenveen, waar de teruggekeerde Jordy Buijs op de bank plaatsneemt. Jeremiah St. Juste wordt op het middenveld neergezet, wat ook geldt voor Morten Thorsby. Caner Cavlan vervangt Lucas Bijker als linksachter. "Ik hoop in ieder geval dat ik terugzie waar we de afgelopen dagen mee bezig zijn geweest. Als dat dan ook nog met resultaat gepaard gaat, is het helemaal geweldig", aldus De Haan op de clubwebsite.

De voorhoede blijft hetzelfde, met Luciano Slagveer, Henk Veerman en Sam Larsson. "We moeten positief vooruitzien, mogen niet blijven hangen in het verleden dat je toch niet kunt veranderen", zegt De Haan, die een goed gevoel overgehouden aan de eerste dagen sinds zijn terugkeer. "We komen dichtbij, de jongens trainen graag en zijn goed aanspreekbaar. Ze voelen zich ook schuldig aan het vertrek van Dwight en zien dit als een nieuwe start die energie geeft. Daar doe ik ook een groot beroep op. Belangrijk is dat iedereen zaterdag zijn taak goed uitvoert. Als dat lukt, komen de extra toeters en bellen vanzelf."

De Haan zou met een punt tegen Willem II kunnen leven. "Maar we gaan om te winnen. Je weet echter nooit hoe het uitpakt, hoe de wedstrijd loopt en wat de tegenstander doet. We willen goed beginnen, niet vanaf de aftrap terug naar de keeper, maar richting cornervlag en direct de tegenstander vastzetten. Dan geef je een signaal af."

Opstelling sc Heerenveen

Mulder; van Anholt, Otigba, van den Berg, Cavlan; St. Juste, Thern, Thorsby; Slagveer, Veerman, Larsson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen