Andersen duwt zwak FC Twente verder in de problemen

28 november 2015, 23:22

Willem II heeft zeer goede zaken gedaan in de degradatiezone van de Eredivisie. Op bezoek bij een mak en slordig FC Twente was het veel effectiever dan de thuisploeg en pakte het de tweede overwinning van het seizoen. Absolute smaakmaker van de avond was Lucas Andersen, die een zuivere hattrick op zijn naam zette: 1-3.

De laatste vier duels van de Tukkers werden allemaal verloren. Het elftal van coach René Haken kampt vooral met defensieve problemen: in die vier wedstrijden incasseerde het maar liefst zestien tegentreffers. Bij een nieuwe nederlaag tegen Willem II zouden de Tilburgers zelfs over FC Twente heengaan, aangezien het verschil op de ranglijst voorafgaand aan de onderlinge ontmoeting slechts één punt bedroeg.

Grolsch Veste fans publiek supporters

Grolsch Veste fans publiek supporters

Toch leek de motivatie ver te zoeken: na twintig minuten stond er al 0-2 op het scorebord in de Grolsch Veste. Het aanwezige publiek kon het niet geloven. Er werden zeeën van ruimte weggegeven door de defensie van de Tukkers. En er was één speler die daar optimaal van profiteerde.

Maar de thuisploeg kwam terug op het perfecte moment, een betere timing was er niet: een paar minuten voor de theepauze tekende spits Jari Oosterwijk voor de aansluitingstreffer. Hij schoot raak via een sliding vanuit een lastige hoek. FC Twente werd wat sterker en durfde vooruit te voetballen, wat resulteerde in een mindere fase van Willem II. Hakim Ziyech was een enkele keer dichtbij met een geplaatste vrije trap.

In de tweede helft hoefde het elftal van Jurgen Streppel niet meer zo nodig. Alleen Richairo Zivkovic kreeg nog een opgelegde kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar hij miste oog in oog met Drommel. Achterin hielden de Tilburgers de boel vrijwel potdicht dankzij het centrale duo Dries Wuytens en aanvoerder Jordens Peters.

Dankzij de overwinning van Willem II stijgt de ploeg naar de 15e plek ten koste van FC Twente, het verschil is twee punten. De Tukkers staan op hun beurt nog maar twee punten voor op Cambuur en vier op hekkensluiter De Graafschap. Ze hebben nu tevens evenveel treffers geïncasseerd als de Superboeren (34).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen