Bazoer helpt Ajax over dode punt heen tegen De Graafschap

20 december 2015, 18:48   Bijgewerkt: 20 december 2015, 18:58

Ajax heeft ervoor gezorgd dat het gat met PSV weer drie punten is. Het sloot de eerste seizoenshelft af met een 2-1 overwinning op hekkensluiter De Graafschap. Maar het was allesbehalve een eenvoudige zege voor de koploper.

In de laatste drie thuiswedstrijden in de Eredivisie vond de ploeg van Frank de Boer maar liefst zestien keer het net. Een uiterst productieve statistiek in de eigen ArenA dus. Vrijwel elke tegenstander graaft zich in op bezoek bij Ajax, in de hoop op een kans in de counter.

En dat werkte. Ondanks de vroege achterstand na een kopbal van Arek Milik uit een perfecte vrije trap van Nemanja Gudelj, bleven de Superboeren goed overeind. Ajax kreeg wel de beste kansen en had veelvuldig de bal, maar de statistieken waren verrassend en toch ook wel schrikbarend. Aantal schoten voor rust: Ajax 5, De Graafschap.

Het elftal van Jan Vreman had natuurlijk ook geen andere keuze, er moet dit seizoen geknokt worden voor iedere meter. De club uit Doetinchem snakt naar punten: het gat met de nummer 17 (FC Twente) bedroeg voorafgaand aan het duel in Amsterdam al acht punten.

Door de zege bedraagt het gat met achtervolger PSV weer drie punten, Feyenoord volgt op vijf punten van Ajax. Hekkensluiter De Graafschap moet nog altijd acht punten overbruggen na de winterstop om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen