De Boer geeft compliment aan emotionele De Haan

4 december 2015, 16:05

De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zou een aantal weken geleden gevoelsmatig nog een makkie zijn geweest voor Ajax, maar sinds Foppe de Haan weer aan het roer staat zijn de Friezen weer in opperbeste doen. Coach Frank de Boer is daarom allesbehalve gemakzuchtig voor het duel van zaterdagavond (20.45 uur).

De Boer stak op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Heerenveen de loftrompet over De Haan. "Je ziet wel degelijk de hand van Foppe terug, dat is een compliment waard", zei de Ajax-coach volgens de clubwebsite. "Ik vind het mooi dat iemand op die leeftijd nog zoveel energie kan leveren", aldus oefenmeester van Ajax, die met drie punten voorsprong op Feyenoord aan kop gaat in de Eredivisie.

De Haan haalde het mes door het elftal van Heerenveen en dat vond De Boer een slimme handeling. "Een belangrijk punt is dat hij Van den Berg (Joey, red.) terug naar het centrum heeft gehaald. Dat is een leider. Daarnaast heeft Larsson (Sam, red.) in bepaalde wedstrijden meer een vrije rol gekregen. Foppe laat Heerenveen iets compacter spelen. We weten dat spelers van hem heel erg fit moeten zijn, veel arbeid moeten leveren en niet te moeilijk moeten doen. Gewoon snel die bal naar voren spelen."

Na de 3-0 overwinning van Heerenveen op Roda JC hield De Haan het tot verbazing van velen niet droog op de persconferentie. "Als je van je hobby je beroep kunt maken, en dat je hele leven doet, heeft iedereen die toewijding", sprak de begripvolle De Boer. "Foppe heeft het zich waarschijnlijk aangetrokken dat het niet goed ging met de club. Als je dan keihard werkt, en ziet dat het gaat lopen, kan ik me voorstellen dat je emotioneel wordt."

Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer keren terug bij Ajax, Daley Sinkgraven (geblesseerd) en Yaya Sanogo (ziek) zijn er nog niet bij. Jairo Riedewald is geschorst, Vaclav Cerny en John Heitinga zitten niet bij de wedstrijdselectie. Donny van de Beek zal weer in basis starten. "Vooruit, die naam geef ik alvast", stelde De Boer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen