De Boer juicht niet: "Winterkampioen stelt niks voor"

20 december 2015, 20:45

Ajax boekte zondag in de Amsterdam ArenA een overwinning op hekkensluiter De Graafschap (2-1) en stelde daarmee het winterkampioenschap in de Eredivisie veilig. Desondanks oogde coach Frank de Boer na afloop niet heel tevreden.

"Winterkampioen stelt niks voor", sprak De Boer duidelijke taal op de officiële website van Ajax. "Wij moeten heel veel dingen verbeteren. Maar dat weten we als staf en zeer zeker ook als selectie. We kijken uit naar de start van de tweede seizoenshelft."

Ajax kon zondag niet overtuigen. "De Graafschap stond goed en speelde alert", analyseerde De Boer. "Wij stonden in die eerste helft juist slecht en waren niet alert genoeg. Mede door ons matige spel voor rust, kon De Graafschap wat speldenprikken uitdelen."

Bij de pauze was de score in evenwicht (1-1). In de rust deed De Boer een tactische omzetting op het middenveld. In plaats van met de punt 'naar voren' werd er in de tweede helft gespeeld met een controleur als centrale middenvelder. "Daarna hadden we veel meer controle over de wedstrijd", constateerde De Boer. "En wonnen we acht of negen van de tien duels. In de eerste helft verloor je er juist acht van de tien. Uiteindelijk hadden we zelfs met meer goals verschil kunnen winnen."

Door een rake knal van Riechedly Bazoer twintig minuten voor tijd bleef het bij 2-1. "Zolang het 2-1 blijft, is er dreiging", aldus De Boer. "Er hoeft maar een bal verkeerd te vallen.. Dan heb je een heel grote kater."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen