De Boer ontevreden over Ajax: "Was zeer teleurstellend"

Ger
18 december 2015, 16:04   Bijgewerkt: 18 december 2015, 16:39

Ajax kan 2015 als koploper van de Eredivisie afsluiten bij een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger De Graafschap. Trainer Frank de Boer steekt ondanks dat prettige vooruitzicht niet in een goede stemming. Hij is ontevreden over de eerste helft van het seizoen van de Amsterdammers.

"Je hebt voor het seizoen het idee dat je halverwege nog minimaal in de Europa League en de KNVB beker wilt zitten. Dat is niet gelukt, dus we kunnen moeilijk tevreden zijn. We staan weliswaar bovenaan in de Eredivisie, maar dat is geen prijs", zegt De Boer op de officiële website van Ajax. Hij beoordeelt de eerste seizoenshelft van zijn ploeg met een 5,5. "Natuurlijk ben ik wel tevreden dat we de eerste seizoenshelft veel internationals hebben afgeleverd, maar dat is eveneens geen prijs. Ook heeft het team zich goed doorontwikkeld. Als dat zich doorzet, maken we een goede kans om de titel te pakken. Dat is belangrijk, want bij Ajax draait het om kampioen worden en prijzen pakken. Het vizier ligt nu volledig op de Eredivisie. We hebben het in eigen hand, maar dat zegt niet zoveel na zestien wedstrijden."

De kans bestaat dat De Boer zijn elftal zondag tegen De Graafschap opnieuw met slechts drie verdedigers laat spelen. "Dat hangt af van hoe De Graafschap gaat spelen. Als zij met twee spitsen spelen, zullen wij met drie verdedigers spelen. Tegen Utrecht hebben we dat ook gedaan", aldus De Boer. In De Galgenwaard werd met 1-0 verloren, toch is de oefenmeester niet geheel ontevreden over die wedstrijd. Met het aanpassen van enkele 'kleine details' moet het in zijn ogen veel beter kunnen. "Utrecht speelde heel georganiseerd, maar toch hebben we in de eerste helft onze kansen gehad. De tweede helft gingen zij nog compacter spelen. Dan gaat het erom dat je de mindset herkent dat er wat anders gevraagd wordt. Dan moet je herkennen dat je misschien opportunistischer moet gaan spelen, want dat geschuif van links naar rechts gaat hem niet worden."

De Boer werd ook gevraagd naar de uitkomst van de ledenvergadering van donderdag, waar duidelijk werd dat de bestuursraad blijft zitten en het tijdperk-Johan Cruijff in de Amsterdam Arena dus voorlopig voorbij is. "We hadden een etentje met de selectie, dus ik kon er niet bij zijn", reageert De Boer. "Maar ik heb er natuurlijk wel het nodige van meegekregen en ben blij hoe het is gelopen. Ik vond dat Van Praag het mooi afsloot. We moeten er alles aan doen om de identiteit van Ajax te bewaken en Johan zal altijd welkom blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen