Dodelijk NEC wordt Feyenoord na rust de baas

Jw
20 december 2015, 16:34   Bijgewerkt: 20 december 2015, 16:50

Feyenoord heeft na het puntenverlies tegen FC Groningen opnieuw niet weten te winnen. Op bezoek bij NEC ging het met 3-1 onderuit. De Rotterdammers kwamen al vroeg op voorsprong, maar moesten na de pauze een paar dodelijke counters van de thuisploeg slikken.

Ondanks een sterke reeks van het elftal van Giovanni van Bronckhorst, is de lijn bij Feyenoord de laatste weken wat gestagneerd. In Groningen wist het niet te profiteren van puntenverlies van de concurrentie (1-1), vervolgens ontsnapte de ploeg aan uitschakeling in de beker tegen Willem II.

Met die gedachte begon Feyenoord ook in een uitverkochte Goffert. Tonny Vilhena opende al vroeg de score, door een vrije trap verrassend in de verre hoek te krullen. Doelman Marco van Duin ging flink in de fout en stond helemaal verkeerd opgesteld. Vooral via Eljero Elia en de doelpuntenmaker waren de bezoekers bij vlagen zeer dreigend.

Binnen een paar minuten sloeg NEC twee maal toe: Bikel tekende voor de gelijkmaker, waarna Anthony Limbombe zijn ploeg meteen op voorsprong zette. Hij profiteerde van een risicovolle kopbal van Sven van Beek op zijn keeper Kenneth Vermeer. Die was net te kort, en na de inzet van Navarone Foor gaf Limbombe het laatste zetje.

Vijf minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door Christian Santos. De topscorer van NEC, die op weg lijkt naar een andere club in de winterstop, kon eenvoudig binnentikken uit een rebound. Dankzij de overwinning staat NEC 6e met een puntje achterstand op Vitesse. Feyenoord ziet PSV passeren op de ranglijst, met een verschil van twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen