Van Bronckhorst: "Bekerduel heeft veel energie gekost"

Ger
18 december 2015, 15:05

De selectie van Feyenoord heeft volgens trainer Giovanni van Bronckhorst nog wat tijd nodig om volledig fit aan de uitwedstrijd tegen NEC te beginnen. De Kuipbewoners speelden donderdagavond een vermoeiende bekerwedstrijd. Pas na een verlenging werd Willem II voor eigen publiek in de achtste finales verslagen.

"Die wedstrijd heeft veel energie gekost. Nu hebben we twee dagen om te herstellen en ons te richten op NEC. We willen zondag het jaar afsluiten met een overwinning", zegt Van Bronckhorst op de clubwebsite. "NEC heeft in het bekertoernooi verloren van een amateurclub, dus zij zullen erop gebrand zijn om zich zondag te revancheren. Het is een compact spelend team met voetballend vermogen. Die club heeft een goede start van het seizoen doorgemaakt, maar de resultaten zijn de afgelopen weken wat minder."

Als Feyenoord in Nijmegen wint, kijkt Van Bronckhorst met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. "We staan in de top van de competitie en zitten nog in het bekertoernooi. Dat hebben we zo gewild en daar hebben we veel tijd en energie in gestoken. Dat geldt ook voor mij persoonlijk, maar het geeft veel voldoening om op deze manier te werken met de jongens."

Feyenoord mist zondag Eric Botteghin (hamstrings) en de langer geblesseerde Stef Gronsveld. Ook Simon Gustafson en Terence Kongolo zijn niet inzetbaar. Beide spelers zijn geschorst. Sven van Beek en Rick Karsdorp kunnen naar verwachting wel in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen