Van Bronckhorst: "We hebben te naïef verdedigd"

20 december 2015, 17:55

"Dit zijn dure verliespunten", mopperde Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst zondagmiddag op de clubwebsite. De Rotterdamse club ging ondanks een 0-1 voorsprong met 3-1 onderuit in de uitwedstrijd tegen NEC. "De teleurstelling zal nog wel een paar dagen blijven hangen, helemaal omdat dit de laatste wedstrijd was voor de winterstop."

"We kwamen op voorsprong door een mooie vrije trap van Tonny (Vilhena, red.), maar daarna gebeurde er tot de rust niet veel meer. De ruimte lag in de omschakeling, maar we waren te gehaast om daar goed gebruik van te kunnen maken", aldus Van Bronckhorst. In de tweede helft gaf Feyenoord de doelpunten gemakkelijk weg.

"Met name bij de 1-1 en de 2-1 hebben we te naïef verdedigd", gaf Van Bronckhorst toe. "Daarna moesten we iets gaan forceren. De ruimtes werden daardoor groter en we kregen het moeilijk. Je zag bij ons de energie wegvallen, terwijl bij NEC de energie juist in de ploeg kwam. Je voelde daardoor dat het een verloren wedstrijd was voor ons."

"We hebben een goede eerste seizoenshelft achter de rug, maar deze nederlaag is vrij bepalend voor het gevoel waarmee we de winterstop ingaan. De teleurstelling zal een paar dagen blijven hangen, voordat we vooruit gaan kijken naar de tweede seizoenshelft", besloot Van Bronckhorst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen