Boilesen snakt naar oplossing: "Hij is fitter dan ooit"

8 januari 2016, 07:33

Nicolai Boilesen hoopt deze transferperiode te kunnen vertrekken bij Ajax. De positie van de Deen in Amsterdam is uitzichtloos sinds hij weigerde om zijn aflopende contract te verlengen. Hij moet meetrainen met Jong Ajax, het team van coach Jaap Stam, maar mag ook voor de beloften geen wedstrijden spelen.

Zelfs Stam, zijn eigen trainer, baalt van de situatie. "Hij mag bij ons niet spelen. Dat heeft Frank (de Boer, red.) zelf aangegeven. Ik vind dat jammer, want het zou voor Boilesen goed zijn en voor ons ook. Op zijn inzet valt niks aan te merken. Hij geeft alles en helpt de jonge jongens, die dat ook prettig vinden. Ik praat veel met hem over voetbal en dat zijn interessante gesprekken", zegt de voormalig verdediger in De Telegraaf.

Volgens Stam heeft Boilesen, een jaar geleden nog reserve-aanvoerder van Ajax, het niet makkelijk. "Of de huidige situatie Boilesen of Ajax is aan te rekenen, weet ik niet. Maar het is sneu. Nicolai was als reserveaanvoerder een jongen die veel aanzien genoot, maar nu volledig van het toneel is verdwenen. En dat terwijl hij toch een speler met veel kwaliteiten is en veel heeft van wat wij bij Ajax in backs zoeken."

Kenny Boilesen, de vader en aanvoerder van de pas 23-jarige linkervleugelverdediger, laat weten dat hij hoopt op een spoedige oplossing voor de situatie. "Het belangrijkste is nu om ons op de transferwindow te focussen. Vorig seizoen heeft Nicolai 38 wedstrijden gespeeld, waarvan veertien als aanvoerder. Het is treurig dat hij daarna niet eens met Ajax 2 mocht meespelen. Maar desondanks is Nicolai fitter dan ooit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen