Van Bronckhorst: "Feyenoord gaat vol voor de finale"

Ger
2 maart 2016, 14:21

Feyenoord maakte afgelopen zondag bij FC Utrecht een einde aan een reeks van negen competitieduels zonder overwinning. De langverwachte driepunter heeft de spelers volgens Giovanni van Bronckhorst een boost gegeven. De trainer blikt dan ook met optimisme vooruit naar de thuiswedstrijd tegen AZ in de halve finales van de KNVB Beker.

"De winst in Utrecht is een enorme opsteker en geeft vertrouwen voor donderdag. Er stond zondag echt een team op het veld", aldus Van Bronckhorst tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de bekerwedstrijd. Door de zege is de druk op de coach zelf ook wat afgenomen. "Dat is wel minder geworden. Maar aan de andere kant is hier altijd druk", zegt de voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal. Naar aanleiding van de overwinning zal hij de basis van Feyenoord in principe niet wijzigen. "Ik heb weinig aanleiding om in te grijpen."

Volgens Van Bronckhorst leeft het bekerduel 'heel erg' in de groep. "We gaan vol voor de finale. Je wil finales spelen en winnen, dat is het mooiste dat je als speler kan meemaken. We willen iets tastbaars aan dit toernooi overhouden." Van Bronckhorst beseft bovendien dat de winnaar van de KNVB Beker zeker is van deelname aan de groepsfase van de Europa League. "De beker is daarom belangrijker geworden. Nu speel je als bekerwinnaar zeker zes Europese wedstrijden."

Met AZ staan de Rotterdammers tegenover een in 2016 vrijwel onklopbare tegenstander. De Alkmaarders boekten dit kalenderjaar acht opeenvolgende overwinningen, waaronder voor eigen publiek tegen Feyenoord (4-2). Pas afgelopen zondag zag AZ in het uitduel met Ajax een einde komen aan de perfecte reeks (4-1). "In onze uitwedstrijd van januari ging veel fout. We zijn daar door AZ geslacht in de omschakeling", weet Van Bronckhorst. "Dat moet donderdag duidelijk beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen