Van Bronckhorst: "Zegereeks zonder Kuyt goed vervolg geven"

18 maart 2016, 14:26

Na een inktzwarte reeks, met zeven nederlagen op rij, weet men bij Feyenoord weer wat winnen is. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst boekte drie competitiezeges op rij en bereikte tussendoor de finale van de beker, waarin FC Utrecht de tegenstander zal zijn. Zaterdagavond wil Feyenoord die reeks een goed vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Dat zal moeten gebeuren zonder Dirk Kuyt, die voor het eerst in zijn leven geschorst is. Een aderlating, volgens Van Bronckhorst. "Maar we hebben genoeg mogelijkheden binnen de selectie om zijn afwezigheid op te vangen. Het is interessant om te zien hoe anderen het gaan invullen, hoe het team reageert op Dirks afwezigheid", aldus de Feyenoord-coach tijdens de persconferentie van vrijdag.

Van Bronckhorst ging niet op de basisopstelling. Wel had hij lovende woorden over voor Bilal Basaçikoglu, die vorige week goed inviel tegen Vitesse. "Ik ben heel erg blij met Bilal. Aan het begin van het seizoen is hij bij veel van onze doelpunten betrokken geweest. De laatste weken heeft hij weer vaak een beslissende rol. Hij brengt wat we van hem verwachten."

De afgelopen weken liet Van Bronckhorst zijn ploeg wat compacter spelen dan in de periode daarvoor. "Dat doet het elftal goed, we geven weinig weg. Het elftal staat goed en we winnen weer. Aan de reeks overwinningen willen we zaterdag tegen De Graafschap een mooi vervolg geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen