Prachtgoals brengen FC Twente langs PEC Zwolle

12 maart 2016, 20:39   Bijgewerkt: 12 maart 2016, 21:14

FC Twente heeft opnieuw een thuiswedstrijd gewonnen. Ondanks een vroege achterstand in de Grolsch Veste, werd PEC Zwolle uiteindelijk na een sterke tweede helft verdiend met 2-1 verslagen. Het aanwezige publiek werd vermaakt met twee juweeltjes van doelpunten.

FC Twente wist zijn laatste vijf thuisduels allemaal te winnen. Daarin kreeg het ook nog eens maar twee tegentreffers. Een ijzersterke reeks in eigen huis dus. PEC heeft het daarentegen op vreemde bodem lastig, de vorm in uitwedstrijden schommelt eigenlijk al het hele seizoen. Het won slechts één van zijn laatste acht bezoeken.

Een duidelijke statistiek, maar in Enschede was die niet te zien. De Zwollenaren maakten het de defensie van FC Twente regelmatig erg lastig. Die oogde wankel en nerveus, waardoor de ploeg van Ron Jans een aantal keer voor flink wat dreiging zorgde. Het leidde onder andere tot een kopbal van Wouter Marinus (over) en een grote kans voor Bart Schenkeveld.

Maar na rust was het een ander verhaal. De Tukkers stroopten de mouwen op en zetten de ommekeer in. Eerst krulde Hakim Ziyech de bal vanaf randje zestienmeter op schitterende wijze in de verre hoek, waarna Jerson Cabral raak schoot met een heerlijke pegel. Plotseling was het 2-1 en kreeg Twente de bezoekers op de knieën.

De ploeg uit Enschede blijft, ondanks de financiële problemen en de onrust binnen de club, dus bezig aan een ijzersterke thuisreeks en klimt twee plekken naar de 11e plaats. PEC blijft steken op plek 8 met de hete adem van Heracles in zijn nek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen