Cocu: "Seizoen niet geslaagd zonder kampioenschap"

8 april 2016, 14:20

Sinds de enorm pijnlijke 0-2 thuisnederlaag tegen Ajax loopt PSV achter de feiten aan in de titelrace in de Eredivisie. Ook als de Eindhovenaren al hun vijf resterende wedstrijden weten te winnen, dan zijn ze nog afhankelijk van Ajax. Phillip Cocu is duidelijk. "De doelstelling is om kampioen te worden. Als dat niet lukt, is het geen geslaagd seizoen", stelt de coach van PSV.

"Wij kunnen ons alleen maar focussen op onze eigen wedstrijden. Alles moet in het teken staan van die wedstrijden, op het veld en thuis", sprak Cocu op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met Willem II (zaterdag om 20.45 uur). PSV treedt met Jürgen Locadia, maar zonder Jeffrey Bruma en Andrés Guardado aan.

PSV staat twee punten in de schaduw van Ajax, maar zou bij een Amsterdams gelijkspel wegens het doelsaldo nog niet op gelijke hoogte komen. Desondanks benadrukt Cocu dat winst vele malen belangrijker is dan de doelpuntenproductie. "Het gaat allereerst om wedstrijden winnen en zeker in deze fase van het seizoen is dat niet makkelijk. Iedereen heeft wat om voor te spelen", aldus de trainer. "Er is geen enkele tegenstander waartegen je op voorhand kan zeggen 'we gaan wel even aan het doelsaldo werken'. Iedere club heeft op dit moment nog iets om voor te spelen. Het aantal goals moet niet een doel op zich zijn. Het gaat om winst en binnen die winst moeten we er het maximale uithalen."

Cocu maakte verder bekend dat Guardado alweer buiten traint. "Dat is een goed teken", zei hij. Ook ging de keuzeheer in op de wat bekritiseerde Maxime Lestienne. "Hij heeft een moeilijke fase gehad, maar er komt een moment dat je weer moet aanhaken. Dat hebben we in eerste instantie aan de speler zelf aangegeven. Op de training heeft hij een goed signaal gegeven. Hij pakt het op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen