Van de Looi: "Zullen de mouwen weer opstropen"

29 april 2016, 18:20

Een zege in de noordelijke derby bij SC Heerenveen is komende zondag van groot belang voor FC Groningen. De voormalig bekerwinnaar heeft drie punten nodig in het Abe Lenstra Stadion om in de race te blijven voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

Groningen pakte in de laatste vier duels tien punten. De noorderlingen leveren de laatste weken veel strijd. "We zullen zondag weer de mouwen opstropen en moeten meegaan in de duelkracht. In de afgelopen dagen hebben we dat nog maar weer eens benadrukt, want iedereen moet er in mee om een resultaat te kunnen halen. We moeten en willen winnen", waarschuwt coach Erwin van de Looi op de clubwebsite.

Groningen heeft drie punten meer dan Heerenveen. "Zij maken een wisselvallig seizoen door", weet Van de Looi. "Ze hebben heel goede met minder goede dingen afgewisseld. Ze beschikken over een selectie met veel individuele kwaliteit. Aan ons de taak om te zorgen dat het voetbal er bij hen niet uitkomt. En natuurlijk moeten we zelf laten zien wat we in huis hebben. Als we de zaken samen goed voor elkaar hebben, heb ik er vertrouwen in dat we voor de overwinning kunnen gaan."

Simon Tibbling (knie), Mimoun Mahi (niet wedstrijdfit) en Jarchinio Antonia (lies) ontbreken bij FC Groningen, Michael de Leeuw is daarentegen weer inzetbaar. Alexander Sörloth (ziek) en Dino Islamovic (knie) gelden als een vraagteken.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen