Excelsior doet goede zaken onderin met punt tegen Zwolle

Ger
1 mei 2016, 17:41

Daan Bovenberg heeft Excelsior in de strijd om degradatie een belangrijke dienst bewezen. Tien minuten voor tijd zorgde hij met een kopbal voor de 2-2, uiteindelijk bleek dat genoeg voor een punt tegen Zwolle. De ploeg van Ron Jans kwam twee keer op voorsprong via Lars Veldwijk en Queensy Menig, maar Tom van Weert en Bovenberg trokken de stand tot twee keer toe gelijk.

Voorafgaand aan het duel waren de belangen groot bij beide ploegen. PEC Zwolle is nog volop in de race voor de play-offs, maar Vitesse, NEC en zelfs FC Groningen kunnen het team van Ron Jans nog passeren. Bij Excelsior spelen hele andere zaken, de Rotterdammers hopen de play-offs om promotie en degradatie nog te ontlopen. Daarvoor moest Excelsior wel voorbij Willem II, dat een beter doelsaldo heeft en daardoor vijftiende stond voordat de duels zondag van start gingen.

De tweede helft leek net zo te beginnen als de eerste. Weer draaide Veldwijk weg bij Drost, maar dit keer vond hij Muyters op zijn weg. Het spreekwoord een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen ging dus niet op voor de doelman. PEC Zwolle vergat uit te lopen en kreeg daar later de rekening voor gepresenteerd. Na slecht uitverdedigen kreeg Van Weert een afgemeten voorzet, die hij met een hakje tot doelpunt prolongeerde.

Maar nog was het niet gedaan bij de Rotterdammers. Het bleef knokken voor wat het waard was en kreeg wat het verdiende. Een vrije trap belandde precies op het hoofd van de kopsterke Daan Bovenberg. Die wist er wel raad mee en knikte de 2-2 tegen de touwen. Een uiterst belangrijke goal, want daarmee hield Excelsior uiteindelijk een punt over.

Door het verlies van Willem II in eigen huis tegen Feyenoord heeft Excelsior met nog een speelronde te gaan één punt voor op de Tilburgers staat het op de veilige vijftiende plaats. Volgende week zullen we zien of Excelsior zich definitief veilig speelt, dat mag het doen op bezoek bij Cambuur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen