Groningen hoopt op transfer Kostic en zoekt vier versterkingen

31 mei 2016, 16:01

FC Groningen bereikte dit seizoen de play-offs om Europees voetbal, maar daarin bleek Heracles Almelo te sterk. Daardoor speelt de ploeg, in tegenstelling tot de twee voorgaande jaren, na de zomer niet in Europa. Met vier nieuwelingen wil Groningen volgend seizoen weer hoge ogen gooien in de Eredivisie.

"Wij hebben de wens onze selectie aan te vullen met vier versterkingen", geeft algemeen directeur Hans Nijland aan op de clubwebsite. "Daarbij denken wij aan een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits. Of dit allemaal gaat lukken, is deels ook afhankelijk van de financiële mogelijkheden. We laten ons hierbij niet opjagen door de tijd. We kunnen het beschikbare budget immers maar één keer uitgeven en dus maken we zorgvuldige afwegingen, waarbij kwaliteit voorop staat."

Een manier waarop Groningen de financiële middelen vergroot kan zien worden, is als Filip Kostic een transfer maakt. Bij de verkoop aan VfB Stuttgart is een doorverkooppercentage bedongen van vijftien procent. De Serviër werd inmiddels met verschillende clubs in verband gebracht en zou ongeveer vijftien miljoen euro moeten kosten. Dat zou Groningen ruim twee miljoen euro opleveren, wat de zoektocht naar geschikte spelers zou vergemakkelijken.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen