Het zit erop voor Vd Looi: "Heel plotseling afgelopen"

15 mei 2016, 17:18
Foto: © ProShots

Lange tijd leek FC Groningen op weg naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. De bekerwinnaar van 2015 versloeg Heracles Almelo afgelopen donderdag met 2-1 in de Euroborg en kwam zondag in het Polman zelfs met 0-1 voor. Omdat Heracles in de reguliere speeltijd nog de 2-1 maakte en in de verlenging uitliep naar een 5-1 overwinning, zit het seizoen er voor Groningen echter op.

Voor Erwin van de Looi was het de laatste wedstrijd als trainer van Groningen. Een succesvol duel werd het niet. Naast het verlies in Almelo werd de coach ook nog eens in de verlenging naar de tribune verwezen door scheidsrechter Pol van Boekel. "We waren er ongelofelijk dichtbij, maar hebben uiteindelijk wel verdiend verloren", concludeert Van de Looi na afloop bij FOX Sports.

"We stonden voor en toen zij gelijk waren gekomen kregen wij een honderd procent kans om weer op voorsprong te komen", doelt Van de Looi op de misser van Jesper Drost, die bepalend was in de wedstrijd. "Dat zij dan nog in de blessuretijd scoren, is dan wel erg zuur. Een slecht moment kost ons vervolgens de 3-1 en daarna was het open huis. Toen werden we geslacht."

Nu is het voor Van de Looi kijken wat hij zelf gaat doen. "Het is nu heel plotseling afgelopen, maar er is nog niets concreets", aldus de trainer. "Ik kijk heel positief terug op mijn drie jaar bij Groningen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen