Van de Looi vindt Utrecht 'licht favoriet' voor EL-ticket

11 mei 2016, 16:07   Bijgewerkt: 11 mei 2016, 16:25
Foto: © ProShots

FC Groningen moet hopen dat een goede generale repetitie tot een minstens even goede uitvoering zal leiden. De bekerwinnaar van 2015 wist afgelopen zondag met 2-1 van Heracles Almelo te winnen en toevallig genoeg komt deze tegenstander komende donderdag weer op bezoek in de Euroborg, in de play-offs om Europees voetbal. De return vindt drie dagen later plaats in het Polman Stadion in Almelo.

Net als Heracles-coach John Stegeman verwacht Groningen-trainer Erwin van de Looi geen herhaling van zetten. "De tegenstander is weliswaar hetzelfde als afgelopen zondag, maar de ploeg zal anders zijn. Zondag deed een aantal basiskrachten niet mee bij Heracles en donderdag zijn twee andere spelers juist geschorst. Ook is het belang totaal anders. Wij moesten zondag winnen en zij niet per se. Donderdagavond zullen we moeten aanvoelen wat er mogelijk is. Daar waar het kan, willen we ze pijn doen", aldus Van de Looi op de clubwebsite.

De keuzeheer van Groningen lijkt weer te kunnen beschikken over Simon Tibbling en Jarchinio Antonia. Abel Tamata, Jesper Drost en Kasper Larsen hebben wel pijntjes. Ook Mimoun Mahi en Dino Islamovic zijn nog twijfelgevallen. "We gaan ervoor en hebben er zin in", stelt Van de Looi. "We willen donderdagavond een goede uitgangspositie verkrijgen. Of dat winnen is, winnen zonder tegengoal of zelfs een 0-0, moet de tijd uitwijzen. De verschillen tussen de vier deelnemers aan de play-offs zijn niet groot. Niet in punten op de ranglijst en ook niet qua wisselvalligheid in het seizoen. Ik denk dat FC Utrecht op voorhand licht favoriet is voor het Europa League-ticket."

Michael de Leeuw is het met Van de Looi eens dat de verschillen klein zijn. "Op voorhand denk ik dat de vier ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. De kansen liggen op fifty-fifty", stelt de aanvaller. Aanvoerder Rasmus Lindgren denkt er hetzelfde over. "Tussen Groningen en Heracles denk ik dat het fifty-fifty is over twee wedstrijden, beide ploegen zijn goed in vorm. Zij hadden tot zondag een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden en wij zijn alweer zes duels op rij ongeslagen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen