Willem II duikelt gevarenzone in na blunder Lamprou

Ger
1 mei 2016, 16:55   Bijgewerkt: 1 mei 2016, 20:05
Foto: © ProShots

Willem II heeft zichzelf zondagmiddag in de strijd tegen degradatie een slechte dienst bewezen. In Tilburg verloor de thuisploeg door een blunder van doelman Kostas Lamprou onnodig van een plichtmatig Feyenoord: 0-1. De Griekse sluitpost tastte tegen zijn oud-werkgever volledig mis op een poging van Anass Achahbar. Omdat Excelsior in eigen huis wél een puntje pakte tegen PEC Zwolle, wippen de Kralingers in de stand over Willem II heen naar de veilige vijftiende plaats. Feyenoord heeft met deze zege de derde plaats op de ranglijst veiliggesteld.

In Rotterdam-Zuid waren de afgelopen week louter blije gezichten te zien na de zondagse bekerwinst. Behalve een dennenappel in de prijzenkast leverde dat Feyenoord ook een ticket op voor de groepsfase van de Europaleague. Toen de rookwolken van het volksfeest op de Coolsingel waren opgetrokken, was de derde plaats dus geen noodzaak meer voor de Rotterdammers. Giovanni van Bronckhorst gaf vooraf echter aan dat hij met zijn ploeg zo hoog mogelijk wil eindigen en daarom in Tilburg vol voor de overwinning zou gaan.

De Rotterdammers kwamen na de pauze beter uit de kleedkamer en kregen daar na een uur de beloning voor. Achahbar besloot van randje zestien maar eens uit te halen en zag de bal via de handen van de falende Lamprou in het doel rollen. Willem II moest in de achtervolging, maar het ontbeerde de thuisploeg aan kracht en finesse om gevaarlijk worden. Invaller Lucas Andersen kreeg nog de grootste mogelijkheid op de gelijkmaker. De Deen wurmde zich langs een aantal verdedigers en stuitte daarna op de snel uitgekomen Vermeer. Een doelpunt zat er niet meer in en daardoor moet Willem II volgende week in Kerkrade vol aan de bak om de nacompetitie eventueel nog te kunnen ontlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen