Adidas verdubbelt sponsorbedrag voor Duitse bond

Jw
20 juni 2016, 16:09
Foto: © ProShots

De Duitse voetbalbond DFB en Adidas hebben hun samenwerking opnieuw verlengd. De twee trouwe partners bereikten maandag in Parijs een akkoord over een nieuwe verbintenis tot medio 2022. Het sponsorbedrag is daarin verdubbeld ten opzichte van de vorige overeenkomst. Adidas gaat nu vijftig miljoen euro per jaar betalen.

Tot op heden betaalde Adidas 25 miljoen euro aan de Duitsers, waarmee het al geen slechte deal in handen had. Als regerend wereldkampioen had de Duitse bond natuurlijk wel meer te eisen van het Duitse sportartikelenconcern. Adidas verwacht dit jaar ruim 1.3 miljoen shirts van het Duitse nationale team te verkopen. Dat is wel aanzienlijk minder dan het topjaar 2014, waarin Duitsland wereldkampioen werd en er liefst 3 miljoen shirts werden verkocht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen