Dag 11 van het EK: geen Puma-condooms voor Zwitsers

Jw
20 juni 2016, 22:03   Bijgewerkt: 20 juni 2016, 22:12
Foto: © ProShots

Op de elfde dag van het EK ging het vooral over de shirts van Zwitserland. Enkele Zwitserse spelers liepen half ontbloot rond in de interland tegen Frankrijk. Puma legde uit hoe dat kon gebeuren. Verder stopte een Duitse koalabeer met voorspellingen en is Mats Hummels minder overtuigd van de vorm bij Will Grigg dan de Noord-Ierse fans.

Hummels niet bang voor Will Grigg

Will Grigg is nog niet in actie gekomen op het EK, maar is al wel een bekende naam op het toernooi. Toen de Duitse sterkhouder Mats Hummels de vraag kreeg gesteld of hij bang was voor de wisselspeler van Noord-Ierland, had hij zijn antwoord paraat. "Het verhaal over Will Grigg is hartstikke mooi. Ik ben nu al een fan van hem en zal proberen zijn shirt te bemachtigen", grapte de verdediger van Bayern München, die eraan toevoegde dat Duitsland niet bang is voor Grigg. De fans van Noord-Ierland zingen al de hele week dat de spits van Wigan Athletic on fire is (in vorm).

Shaqiri wil geen kapotjes van Puma

Liefst vier keer scheurde een shirt van Zwitserland in de afsluitende groepswedstrijd op het EK. Het textiel van kledingfabrikant Puma bleek niet te zijn bestand tegen handtastelijke spelers van tegenstander Frankrijk. Granit Xhaka was het grootste slachtoffer met twee shirtwissels. De scheurende Zwitserse tenues waren op sociale media een van de meest besproken thema's. Xherdan Shaqiri tekende voor de beste quote over het gebrekkige materiaal. "Ik hoop niet dat Puma ooit condooms gaat maken", zei de vleugelspeler tegen Blick. Puma heeft laten weten dat de shirts gescheurd waren door een productiefout en dat het om een zeldzaam incident ging. Overigens maakte ook Adidas een slechte beurt tijdens het duel van de Zwitsers. Een van de wedstrijdballen werd namelijk lekgetrapt.

Koalabeer mag zich niet langer met Mannschaft bemoeien

Sinds het succes van octopus Paul bij het WK van 2010, zijn dieren die door hun verzorgers worden opgevoerd als topvoorspellers aan de orde van de dag. Vooral op grote toernooien worden allerhande beesten tevoorschijn gehaald met vermeende profetische gaven. Koalabeer Oobi-Ooobi uit de dierentuin in Leipzig is tijdens dit EK echter keihard door de mand gevallen. Het dier zat er in beide groepsduels van Duitsland naast. De directeur van de dierentuin trekt nu zijn conclusies en laat de koalabeer niet langer de resultaten van de wedstrijden van de Mannschaft voorspellen. Het buideldier kreeg van zijn verzorger telkens bladeren voorgeschoteld op twee schalen: één van Duitsland en één van de tegenstander. Als de boombeklimmer geen keuze maakte, betekende dat een gelijkspel. Of Oobi-Ooobi als straf voor zijn mislukte voorspellingen nu op dieet gaat, is niet bekend.

Kassa voor Duitse voetbalbond

De trouwe samenwerking tussen Adidas en de Duitse voetbalbond werd vandaag nog maar eens bekrachtigd. In euro's wel te verstaan. De DFB, de Duitse evenknie van de KNVB, krijgt tot medio 2022 liefst vijftig miljoen euro per jaar op de rekening gestort van de Adidas. In ruil mag het Duitse sportconcern alle tenues van het voetbalteam ontwerpen.

Slechts boete voor Kroaten

"We moeten maar zien of we tegen Spanje zullen spelen. Misschien sturen ze ons nu wel naar huis", was de Kroatische spelmaker Ivan Rakitic bang na afloop van het uit de hand gelopen treffen met Tsjechië. Supporters lieten zich van hun slechte kant zien door fakkels en andere objecten op het veld te gooien. De angst van de middenvelder van FC Barcelona bleek ongegrond. De UEFA deelde vandaag een boete uit van 100.000 euro, waarmee Kroatië opgelucht kon ademhalen. Gelukkig maar voor de voetballiefhebber, want de Kroaten hebben een geweldig team om naar te kijken.

[photo,98575,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen