EK-dag 20: onderscheiding voor Ieren, hoop voor Kuipers

Jw
29 juni 2016, 22:00
Foto: © ProShots

Het EK 2016 is in volle gang en de kwartfinales naderen. Het was woensdag vooral stilte voor de storm. Polen en Portugal bepalen morgen voor het eerst welk land er in de halve eindstrijd komt, waarna Wales-België, Duitsland-Italië en Frankrijk-IJsland nog volgen. De meest opvallende zaken speelden zich logischer wijs dan ook af buiten het veld. Zo kregen de Ieren een onderscheiding en blijven de enige actieve Nederlanders hopen.

Dik terechte onderscheiding voor Ieren

Als er ook een EK-titel zou worden uitgereikt aan supporters, dan zouden de fans van Ierland deze zonder twijfel uitgereikt krijgen. Daar is Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, het roerend mee eens. Ze heeft besloten om de enthousiaste supporters te belonen met een onderscheiding, de Grand Vermeil Medaille. "Hun houding was zeer positief en vrolijk. De supporters hebben zich voorbeeldig gedragen met hun sportmanschap. We bedanken de Ierse fans met deze onderscheiding", sprak de burgemeester van de Franse hoofdstad. Het is een mooi signaal richting de fans van Ierland, die een dikke pluim verdienen voor hun voorbeeldige gedrag. Zo moet het!

Kuipers blijft hopen

scheidsrechter Björn Kuipers

scheidsrechter Björn Kuipers

Gerrard: Engeland is er weer ingetuind

Net als veel Engelsen keek ook Steven Gerrard hopeloos toe hoe IJsland de trotse voetbalnatie uit het EK gooide. Volgens de voormalig aanvoerder van het Engelse nationale team maakt de ploeg weer dezelfde fouten. "Toen Engeland op achterstand kwam, zullen veel spelers hebben gedacht aan de consequenties van de nederlaag. Ik vind het niet fijn om te zeggen, maar op zo'n moment slaat de paniek toe. De frustraties nemen je over. Je bevriest en stopt met de taken die je anders wel uitvoert. Je gaat forceren en maakt de verkeerde keuzes in de passing, schiet vanuit onmogelijke hoeken en laat de angst regeren. Alles wat je van tevoren tegen elkaar hebt gezegd, wordt overboord gegooid. Ik hoor mensen zeggen dat dit een teken van mentale zwakte is. Misschien klopt dat wel, maar dat hebben we ook over onszelf afgeroepen door vijftig jaar lang geen groot toernooi te winnen. Dan gebeurt dat automatisch", waren de pijnlijke, maar terechte woorden van Gerrard. Gelukkig kunnen de Engelsen zich wel weer verheugen op de Premier League, de meest spectaculaire clubcompetitie van de wereld.

[photo,98872,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen