Heracles-preses Smit hoopt op ploeg uit Kazachstan

23 juni 2016, 08:18
Foto: © ProShots

Als beloning voor een een geweldig seizoen in de Eredivisie afgelopen jaar mag Heracles Almelo komend seizoen Europees voetbal gaan spelen. Voorzitter Jan Smit zou Hertha BSC een mooie tegenstander vinden in de kwalificatie, al heeft een verre reis en zwakke tegenstander zijn absolute voorkeur.

"Ik ga net zo lief ver weg, naar Kazachstan, tegen een iets makkelijkere ploeg zodat we een ronde verder komen", zei Smit woensdag bij de eerste training tegen de NOS. Over drie weken is de loting voor de Europa League. "We mogen daar met zijn tweeën aanwezig zijn, maar - ik weet niet of het legaal is - wij gaan met zijn vieren. Dat willen we allemaal meemaken."

Smit benadrukt dat Heracles er momenteel uitstekend op staat. "Het is een heerlijk gevoel dat straks de competitie begint, Europees voetbal en het bekertoernooi. Voor het eerst in 113 jaar is de club op drie fronten actief. En er zijn al bijna zevenduizend seizoenkaarten verkocht. Voor een club als Heracles is dat ongekend", zegt Smit, die hoopt dat de sterkhouders niet verkocht worden. "We gaan ervoor knokken. We hebben een goed ingespeeld team, er is nog niemand vertrokken en we hopen ook dat niemand weggaat. Voor Illias Bel Hassani en Wout Weghorst is wel interesse, maar er zijn nog geen concrete onderhandelingen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen