Löw uit kritiek op 'saai' EK met 24 landen

Jw
18 juni 2016, 15:52
Foto: © ProShots

De Duitse bondscoach Joachim Löw vindt dat de UEFA geen goede keuze heeft gemaakt door 24 landen te laten deelnemen aan het EK. Volgens de keuzeheer van de titelkandidaat is de groepsfase van het toernooi saaier geworden.

"De opzet met zestien landen was ideaal. Dan heb je vanaf het begin geweldige wedstrijden", klaagt Löw, die ongetwijfeld zal doelen op deelnemende 'voetbaldwergen' als Albanië en IJsland, die zich vooral bezighouden met verdedigen. "Er zijn teams die extreem verdedigend spelen. Dat zoen ze overigens erg goed. Landen als Albanië en Wales zijn goed gegroepeerd. Ze zien daar hun kansen in, wat volgens mij ook de reden is dat er buiten het duel van Spanje tegen Turkije (3-0, red.) niet vaker dan twee keer is gescoord."

Löw hekelt daarnaast het systeem in de groepsfase. "Teams met één punt uit twee wedstrijden hebben nog steeds kans om door te gaan. Dat is niet heel eerlijk, maar het is zoals het is. Dat moeten we natuurlijk accepteren en dus bereiden we er ons op voor", aldus Löw op de persconferentie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen