UEFA start processen tegen Kroatië en Turkije

Jw
18 juni 2016, 14:27
Foto: © ProShots

De UEFA heeft Kroatië en Turkije diverse overtredingen ten laste gelegd. De Europese voetbalbond, organisator van het EK, is een onderzoek gestart naar de chaos die Kroatische fans hebben gecreëerd in de wedstrijd tegen Tsjechië. Ook Turkse fans hebben zich misdragen.

Kroatische fans hebben zich volgens de UEFA schuldig gemaakt aan onder andere het afsteken van vuurwerk, objecten op het veld gooien, wanorde creëren en racistisch gedrag. Zo raakte een steward bijna gewond door vuurwerk dat op het veld werd gegooid. De EK-wedstrijd tussen Kroatië en Tsjechië, die uiteindelijk eindigde in 2-2, daardoor stilgelegd. Na afloop werd er uit het kamp Kroatië al vol afschuw gereageerd.

De Turkse fans maakten het tijdens de kansloos verloren wedstrijd tegen Spanje (3-0) niet zo bont, maar hebben wel vuurwerk en objecten op het veld gegooid. Daarnaast hebben enkele supporters zich buiten het vak begeven. De UEFA doet binnenkort uitspraken over de straffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen