Van Marwijk: "Wilmots zit niet lekker in zijn vel"

Jw
18 juni 2016, 14:43
Foto: © ProShots

Er staat behoorlijk wat druk op de Belgische bondscoach Marc Wilmots. Door het verlies in het openingsduel tegen Italië wordt er vanmiddag tegen Ierland een overwinning verwacht. Bert van Marwijk, oud-bondscoach van het Nederlands elftal, ziet zijn collega worstelen met de situatie.

"Ik denk dat hij niet lekker in zijn vel zit", begint Van Marwijk bij de NOS, waar hij het EK beschouwt. "Hij is in een situatie terechtgekomen, waarin je het niet goed meer kunt doen. Er zal altijd kritiek zijn, ongeacht wie hij opstelt. Ik denk dat de onrust ook uit de spelersgroep komt. Spelers accepteren hun reserverol steeds minder. Als ze gewisseld worden, ontstaat een lastige situatie. Hij kan dat alleen maar overkomen door te winnen."

"Ik vind het te makkelijk om een trainer te veroordelen, omdat je daarvoor een of twee weken intern mee moet kijken. Maar de kritiek sluimert al langere tijd. Dat was vorig jaar ook al zo", vervolgde Van Marwijk, die op het vorige EK als bondscoach van het Nederlands elftal zelf ook moeite had zijn selectie in toom te houden. Oranje werd uiteindelijk in de groepsfase uitgeschakeld met nul punten uit drie wedstrijden.

"Als ik zie hoe hij met journalisten omgaat, dan lijkt het alsof hij zich op voorhand al zorgen maakt. Dat zegt genoeg. Hij mist de ervaring en zou nu juist iets over zich moeten krijgen, waarbij blijkt dat hij zijn eigen koers vaart en daar aan vasthoudt", vindt de voormalig keuzeheer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen