Zwitserland doet goede zaken met punt tegen Roemenië

Jw
15 juni 2016, 20:01   Bijgewerkt: 15 juni 2016, 20:40

Zwitserland heeft voor in elk geval enkele uren de leiding gegrepen in Groep A van het EK. Roemenië kwam in een sterke eerste helft nog wel op voorsprong, maar gaf die na de rust uit handen: 1-1. Dat was gezien het spelbeeld een eerlijke uitslag, waar de Zwitsers wel mee kunnen leven.

Zwitserland was het EK foutloos gestart met een 1-0 zege tegen Albanië, maar geheel overtuigend was het gezien de tegenstand niet. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic had ondanks de driepunter ongetwijfeld het gevoel nog wat goed te maken. In de eerste helft kwam dat er tegen de stugge Roemenen nog niet uit.

Zwitserland had het betere van het spel, maar mocht van geluk spreken dat het niet nog een tegentreffer om de oren kreeg. Verdediger Cristian Sapunaru kreeg met veel geluk de bal voor zijn voeten en schoot via de buitenkant van de paal naast. Zwitserland was gewaarschuwd toen het ging rusten met een achterstand.

Doordat Roemenië in de slotfase virtueel op slechts één punt stond, moest het land de aanval zoeken. De zwakte van de ploeg van keuzeheer Anghel Iordanescu kwam daarbij echter naar boven. Roemenië is gevaarlijk in de omschakeling, maar heeft niet de kwaliteiten om een tegenstander kapot te spelen. Het wordt daarom interessant om te zien of die ploeg het zwakker geachte Albanië in de laatste groepswedstrijd wel kan verslaan. Zwitserland heeft een grote stap gezet naar de tweede ronde, maar moet het nog wel opnemen tegen favoriet en gastheer Frankrijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen