Belgisch weekblad zamelt geld in voor afkoopsom Wilmots

5 juli 2016, 11:35

Na het vanuit Belgisch perspectief teleurstellend verlopen Europees kampioenschap, met de uitschakeling tegen Wales in de kwartfinale van het toernooi, is de storm van kritiek op bondscoach Marc Wilmots verder toegenomen. Het heeft er echter alle schijn van dat Wilmots tot 2018 aanblijft als bondscoach. Daar wil het Belgische Humo een stokje voor steken.

Het weekblad heeft een actie op touw gezet om geld te verzamelen en daarmee de afkoopsom van Wilmots te bekostigen. "Aangezien de afkoopsom van zijn contract €1.000.000 bedraagt, heeft Marc Wilmots dringend jullie steun nodig om zich te bevrijden uit de klauwen van de Belgische voetbalbond. En ook de gouden generatie heeft jullie steun nodig om zich te bevrijden uit het tactisch kluwen van Marc Wilmots", zo luidt het bijschrift.

Mocht de grens van een miljoen euro uiteindelijk niet worden gehaald, dan gaat het gedoneerde geld naar een ander initiatief: de Belgische 'homeless cup', een voetbaltoernooi voor daklozen. De teller staat 21 uur na oprichting van de website op 930 euro. Er moet dus nog heel wat gebeuren wil het contract van Wilmots echt worden afgekocht met de actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen