Southampton pakt puntenrecord en Europees voetbal

26 juli 2016, 10:58

Southampton is voor het tweede seizoen op rij verzekerd van Europees voetbal. Het elftal van trainer Ronald Koeman won zondag op de slotdag van de Premier League met 4-1 van Crystal Palace.

Door de zege pakte Southampton niet alleen een ticket voor de Europa League, maar verbrak het ook het eigen puntenrecord in één seizoen. Southampton kwam vlak voor rust op voorsprong tegen Crystal Palace, dat volgende week in de FA Cup-finale tegenover Manchester United staat. Sadio Mané zette Southampton op 1-0.

In de tweede helft verdubbelde Graziano Pelle met een rake kopbal de score. Crystal Palace knok zich snel daarna terug in de wedstrijd met een doelpunt van Jason Puncheon. Ryan Bertrand besliste het duel met zijn eerste treffer van het seizoen. Hij schoot een strafschop onberispelijk binnen, waarna Steven David de eindstand op 4-1 bepaalde.

Voor Southampton was het belangrijk dat West Ham United niet meer dan een punt pakte. Die ploeg verloor met 2-1 op bezoek bij Stoke City. Southampton staat op dit moment met 63 punten op de vijfde plek in de Engelse competitie, maar kan nog een plek zakken. De wedstrijd van Manchester United tegen Bournemouth werd namelijk afgelast. De ploeg van trainer Louis van Gaal kan Southampton nog passeren op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen