Update overlevenden crash: spelers in stabiele toestand

30 november 2016, 21:44

Chapecoense heeft, daags na het grootste drama uit de clubhistorie, een update gegeven van de fysieke gesteldheid van de spelers die de vliegtuigramp in Colombia overleefd hebben. Drie voetballers en drie andere inzittenden bleven in leven, de andere 71 mensen overleden bij de tragedie.

Het medische team van Chapecoense, vertegenwoordigd door Dr. Carlos Henrique Mendonça, brengt iedereen via de officiële clubwebsite op de hoogte. Verdediger Helio Hermito Zampier Neto (31), waarvan als laatste bekend werd dat hij de crash overleefd had, ligt in kritieke maar stabiele toestand in het ziekenhuis. Er is voor hem een goed vooruitzicht op verbetering. Er is sprake van letsel aan zijn schedel, ribbenkast en longen.

Bij doelman Jakson Follmann (24) is de situatie ernstiger. Door de crash moest een been geamputeerd worden. Zijn toestand is ook stabiel, maar vereist wel meer zorg. De 27-jarige verdediger Alan Ruschel onderging reeds een operatie aan de wervelkolom van zijn rug, maar lijkt zich weer normaal te kunnen bewegen met zijn armen en benen. Ondanks meerdere schaafwonden en de kritieke toestand waarin hij zich bevindt, is ook zijn situatie stabiel en is er perspectief voor verbetering.

De grootste zorg met betrekking tot de overlevenden heeft te maken met de gevaren van infectie. Dit heeft te maken met de sterk verontreinigde wonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen