De Jong scoort niet: "Ook op andere manier van waarde"

24 januari 2017, 08:37

Het is een understatement dat het nog niet bepaald het seizoen van Luuk de Jong is. Na 1705 minuten eredivisievoetbal en 74 schoten staat de aanvoerder van PSV pas op vier doelpunten. Een zeer teleurstellend aantal, zeker als je je bedenkt dat hij vorig seizoen nog goed was voor 26 treffers. Toch laat De Jong zich niet gek maken. Hij houdt vertrouwen in eigen kunnen en benadrukt dat hij ook op andere manieren van waarde kan zijn voor PSV.

De spectaculaire wedstrijd tegen sc Heerenveen van zondag bracht PSV een miraculeuze 4-3 winst, maar de naam van De Jong verscheen wederom niet op het scoreformulier. De spits wacht al bijna twee maanden op een doelpunt en scoorde na september pas één keer in de Eredivisie. Toch houdt De Jong de moed erin. "Ik weet niet hoe de droogte komt. Het zal wel van alles een beetje zijn. Het zit nu gewoon even niet mee, maar ik probeer dat niet mee te nemen in mijn spel", zegt De Jong tegen FCUpdate.nl.

"Ik denk dat ik tegen Heerenveen wel weer goed voor het team gestreden heb. Misschien moet ik ook gewoon even een gelukje hebben om het goede gevoel weer te pakken te krijgen. Maar het komt wel goed", verwacht de aanvoerder van PSV. "De dag dat ik scoor komt steeds dichterbij", knipoogt de spits. "Hopelijk is dat volgende week weer het geval. Bovendien kan ik ook op een andere manier van waarde zijn, met hoe ik mezelf opstel voor het team. Als aanspeelpunt en iemand die veel strijd levert. Op basis van wat ik tegen Heerenveen voor het team heb gedaan, heb ik ook wel een goed gevoel overgehouden aan die wedstrijd."

Door de bijzondere 4-3 tegen Heerenveen is PSV nog enigszins in de race voor kampioensprolongatie. "We leven nog in de titelstrijd. Hopelijk kunnen we de komende tijd inlopen. Het gat is nog steeds groot en als Feyenoord en Ajax het blijven volhouden, verdient een van deze ploegen het ook om kampioen te worden. Maar ik geloof er zeker nog in. Hopelijk kunnen wij weer zo'n reeks als vorig jaar neerzetten en laten zij nog veel punten liggen. De boost van deze wedstrijd moeten we in ieder geval meenemen", besluit De Jong.

[photo,104101,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen