"Ook zonder CL-voetbal komt het financieel allemaal rond"

14 februari 2017, 08:17

PSV ziet de markt veranderen en heeft daarop ingespeeld door in de begroting niet meer afhankelijk te zijn van het bereiken van Champions League-voetbal. Ook als het miljoenentoernooi de komende jaren niet bereikt wordt, komt het op financieel vlak wel goed met PSV. Dat geeft algemeen directeur Toon Gerbrands aan.

In gesprek met De Telegraaf beaamt Gerbrands dat PSV met een 'beperkte markt' te maken heeft. "Maar de behouden koers is een bewuste keuze", doelt de bestuurder op het uitblijven van grote investeringen in de selectie, zoals bijvoorbeeld Ajax wel deed met David Neres. "PSV heeft lange tijd terug begroot op het halen van de Champions League. Dat doen we niet meer. Zelfs als wij de komende drie jaar geen Champions League meer zouden spelen en alleen in de Europa League uitkomen, is het financieel allemaal rond in Eindhoven. We hebben alles laten doorrekenen en ook de rvc weet dit", legt Gerbrands uit.

Een club uit de top-drie van Nederland draait gemiddeld een begroting van 70 miljoen euro. "Haal je de Champions League, dan wordt het plus 20 miljoen, dus zit je op 90 miljoen. Kom je een ronde verder, dan wordt het 95 miljoen euro. Verder kom je financieel niet. We hebben in Nederland een te klein achterland. Zelfs als wij de tv-gelden van de Eredivisie zouden verdubbelen, knipperen ze in het buitenland nog niet met de ogen. Zeven of veertien miljoen euro betekent niets", weet Gerbrands, die het beleid daar dus op afstemt. "Niet meer uitgeven dan je binnenkrijgt en dat is gelimiteerd, omdat landskampioen worden maar 20 miljoen scheelt."

Gapend gat, maar laag in personeelskosten

De Telegraaf meldt dinsdagochtend ook dat in het European Champions Rapport 2017 van KPMG, adviseur op het vlak van audits en belastingen, blijkt dat de kloof tussen Europese topclubs en Nederlandse clubs in omzet zéér groot is. Toch komt naar voren dat PSV relatief gezien opvallend laag zit in de personeelskosten (45,9 miljoen euro). Dat is nog niet de helft van de jaaromzet, iets waar andere Europese clubs niet eens bij in de buurt komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen