KNVB bevestigt: PSV-Ajax 'gewoon' op zondagmiddag

3 april 2017, 11:56
Foto: © ProShots

De eredivisiekraker tussen PSV en Ajax wordt definitief afgewerkt op zondag 23 april. Dat heeft de KNVB maandag laten weten in een reactie op berichten dat het duel, in verband met de Europese verplichtingen van Ajax enkele dagen eerder, mogelijk verschoven zou worden naar maandag.

De bond laat weten dat vastgehouden wordt aan het vastgestelde competitieprogramma. "Het verzetten van een topwedstrijd verlangt een organisatie van clubs, politie, burgemeesters. Er is op deze korte termijn geen ruimte om aan zo'n verzoek mee te werken. Ook speelt mee dat fans van beide clubs deze wedstrijd omcirkeld in hun agenda hebben staan. Verplaatsen op korte termijn zou betekenen dat veel fans niet bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn", stelt het. Het verwijst naar eerder gemaakte afspraken over speeldagen en -tijdstippen en voegt eraan toe dat de maandag op dit moment geen speeldag in de Eredivisie is. "De voetbalbond streeft er ieder seizoen naar om tot de meest eerlijke, sportieve en spannende competitieopzet te komen en staat eveneens altijd open voor verbeteringen. Mocht er in de toekomst behoefte zijn om clubs die ook Europees spelen, op maandag in de competitie te laten uitkomen, dan is de voetbalbond bereid daar in mee te denken."

De wedstrijd in Eindhoven tussen PSV en Ajax is vermoedelijk van groot belang in de strijd om de titel, zeker na de zege van de Amsterdammers op koploper Feyenoord. Het duel begint 23 april om 16.45 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen