Fraser hoopt op besef: "In dit land trainen we niet altijd hard"

1 mei 2017, 12:13
Foto: © ProShots

In de eerste helft van de bekerfinale tegen AZ was het spel van Vitesse niet om aan te gluren. In de tweede helft stonden de Arnhemmers echter op. Ze bleken over een langere adem te beschikken dan de opponent uit Alkmaar en wonnen dankzij een dubbelklapper van Ricky van Wolfswinkel met 2-0. Henk Fraser prijst vooral de fysieke gesteldheid van zijn ploeg en vindt dat het Nederlandse voetbal hiervan kan leren.

Fraser weet dat niet alle spelers van Vitesse even blij waren met zijn komst in de zomer van 2016. De 50-jarige trainer is er namelijk een van de harde hand, wat hem vroeger ook als 'no-nonsense' verdediger kenmerkte. "Ze hebben zich in het begin behoorlijk aan mij geërgerd", blikt Fraser na de bekerwinst terug in gesprek met FCUpdate.nl. "Ook omdat ik een fysieke trainer erbij heb gehaald. Voor grote voetballers kan ik irritant en confronterend zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat spelers in staat zijn om dit soort prestaties te leveren als ze fit zijn."

Het gelijk van Fraser werd dus bewezen in de gewonnen bekerfinale, waarin Vitesse in de tweede helft dankzij haar strijdlust en fitheid met de minuut sterker werd. "Ik zeg niet dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben, maar we waren wel in staat om de wedstrijd op fitheid naar ons toe te trekken. In de tweede helft zag je dat we de strijd aangingen en het spel naar ons toe konden trekken. We stonden verdedigend ook goed, met Guram Kashia, Matt Miazga, Arnold Kruiswijk, Kelvin Leerdam en ook de ingevallen Kevin Diks en Maikel van der Werff. We hebben echt als ploeg gewonnen."

Het verloop van de bekerfinale is volgens Fraser een goede les voor het Nederlandse voetbal. "Het besef van het belang van fysieke training moet er meer komen bij spelers in Nederland. In dit land willen we niet altijd hard trainen. Ik hoop dat deze finale het besef geeft dat alles te maken heeft met de fitheid van de spelers."

[photo,106200,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen