Amrabat 'staat te springen om te beginnen' in de Kuip

30 juni 2017, 14:11   Bijgewerkt: 30 juni 2017, 15:03
Foto: © ProShots

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar sinds vrijdag mag Sofyan Amrabat zichzelf officieel Feyenoorder noemen. De middenvelder zette in de Kuip zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen en nam trots zijn shirt met rugnummer 21 in ontvangst.

Na de ondertekening van het contract trok Amrabat zijn nieuwe tenue meteen aan. "Het zit top", glundert de 20-jarige voor de camera van Feyenoord TV. "Hartstikke mooi shirt. Ik ben er blij mee." Hij noemt het een 'heel grote eer' dat hij voor de kersverse landskampioen gaat spelen. "Het lijkt me duidelijk waarom ik zo graag naar Feyenoord wilde. Het is een absolute topclub en je hebt het stadion, het legioen...prachtig. Toen we hier speelden met FC Utrecht ontplofte het stadion toen Feyenoord scoorde. Dan denk je wel even: wow. De sfeer was fantastisch. Laat staan als al die mensen voor jou juichen. Ik sta echt te springen om te beginnen."

De ontknoping van de titelstrijd volgde Amrabat, wetende dat Feyenoord interesse had, met bovengemiddelde belangstelling. "Op de slotdag van de competitie speelden wij uit bij AZ. Ik kreeg toen rust, net zoals veel andere basisspelers, en zag in het stadion dat het snel 1-0 en toen ook 2-0 werd. Stiekem was ik daar wel blij mee, want deze transfer speelde toen al. Later heb ik de beelden van de huldiging gezien...kippenvel!" Door die landstitel speelt Amrabat komend seizoen met Feyenoord in de Champions League. "Prachtig natuurlijk. Dat is het hoogst haalbare. Ik kijk daar zeker naar uit."

Voor Amrabat begint het echte werk over anderhalve week. "Ik heb nog een weekje vrij en begin hier op 10 juli. Ik heb de play-offs gehad met FC Utrecht en daarna interlands met Marokko. Mijn vakantie was daardoor niet zo lang, maar ik ga ook de komende dagen doortrainen om ervoor te zorgen dat ik hier op 10 juli topfit verschijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen