Transfer Klaassen naar Everton nadert voltooiing

13 juni 2017, 07:42

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn tot er witte rook te zien is in het Goodison Park van Everton. The Toffees, afgelopen seizoen de nummer zeven van de Premier League, komen steeds dichter bij de komst van Davy Klaassen. De club van Ronald Koeman heeft iets minder dan 30 miljoen euro gereserveerd voor de 24-jarige middenvelder.

De Telegraaf meldt dat Everton en Ajax zo goed als rond zijn over de transfer van Klaassen, maar dat de definitieve overstap nog wel een paar dagen kan duren. De international van Oranje moet bij Everton een van de gezichten van een vernieuwd elftal worden. De eigenaar van de club uit Liverpool wil maar liefst 100 miljoen euro in de selectie investeren en de komst van Davy Klaassen is met dertig procent van dit transferbudget dus zeer belangrijk voor Koeman en consorten.

Klaassen zou met een transferbedrag van 30 miljoen euro de duurste vertrekkende Ajacied ooit worden achter Arek Milik, die vorig jaar voor een slordige 32,5 miljoen euro verkocht werd aan Napoli. Bij Everton zou de middenvelder ploeggenoot worden van Maarten Stekelenburg, die zich afgelopen seizoen met Koeman als manager voor Europees voetbal wist te plaatsen met Everton.

Klaassen noteerde afgelopen seizoen twintig goals en twaalf assists in vijftig officiële optredens voor Ajax, dat onder aanvoering van de middenvelder de Europa League-finale bereikte. De captain stond ook in de interesse van clubs uit de Italiaanse Serie A en de Duitse Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen