KNVB roept (ex-)Leeuwinnen op zich te melden voor haasje

19 juli 2017, 15:35
Foto: © ProShots

Bij de mannen was de traditie er al, bij de vrouwen nu ook: iedere international krijgt een haasje, een onderscheiding naar aanleiding van je interlanddebuut. De KNVB is deze zomer begonnen met het uitdelen van haasjes aan de vrouwelijke internationals en hoopt ook alle voormalig OranjeLeeuwinnen blij te maken.

De huidige OranjeLeeuwinnen kregen hun haasje voor aanvang van het EK, dat afgelopen weekend van start ging. Een mooie stap, zegt manager vrouwenvoetbal Minke Booij van de KNVB. "Ik ben blij dat we de haasjes-traditie ook hebben kunnen doortrekken naar de vrouwen. Hoe mooi en bijzonder is het als je je debuut maakt in Oranje. Dat moment vergeet je van je leven niet meer. Dat de internationals nu ook het haasje hebben om hen te herinneren aan hun eerste speelminuten in het Nederlands elftal, is fantastisch", stelt de oud-hockeyster. 

Tijdens de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap tussen Nederland en Noorwegen, afgelopen zondag in de Utrechtse Galgenwaard, waren ongeveer zeventig ex-internationals aanwezig, ook zij hebben meteen een haasje gekregen. Booij wil dat alle speelsters die in het verleden uitkwamen voor Oranje het kleinood nog krijgen. "We zouden graag zien dat alle 260 (ex-)OranjeLeeuwinnen hun haasje krijgen. Dus ook de voetbalsters die zondag niet aanwezig waren bij het symposium over het vrouwenvoetbal en de aansluitende reünie van oudinternationals. Sommige speelsters waren verhinderd, anderen zijn wij uit het oog verloren. Dus heb je speelminuten gemaakt in het Nederlands vrouwenelftal en was je er zondag niet bij, meld je bij de KNVB."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen