Pieter Vink hangt fluit aan de wilgen: "Het is goed zo"

19 juli 2017, 14:18
Foto: © ProShots

Na 22 jaar zit het erop voor scheidsrechter Pieter Vink. De 50-jarige leidsman heeft om fysieke redenen besloten om zijn carrière te beëindigen, zo laat hij weten in een interview op de website van de KNVB. Het oefenduel tussen Feyenoord en Real Sociedad, op zaterdag 29 juli, wordt zijn laatste wedstrijd.

Vink kwakkelde de laatste jaren al met blessures en kreeg onlangs opnieuw te maken met fysieke tegenslag. "Toen ik onlangs weer geblesseerd raakte, voelde ik dat het moment gekomen was om te stoppen. Met pijn in het hart, maar het is goed zo", zegt hij. Het besef dat hij moest stoppen drong langzaam maar zeker tot hem door. "Eerst wil je je daar niet bij neerleggen, wil je er tegen knokken. Maar dat is tegen beter weten in. Gaandeweg komt de acceptatie. Het is mooi geweest zo. Ik heb een toptijd gehad en het is nu aan de jongere talenten."

De scheidsrechter, onder meer actief op het EK van 2008, is trots op alles wat hij bereikt heeft. "Je stelt steeds je doelen bij. Eerst hoop je op je debuut als scheidsrechter in het betaald voetbal, dan op een wedstrijd in de Eredivisie, de eerste keer dat je een topclub mag fluiten, je eerste Klassieker, je eerste internationale wedstrijd."

Eén duidelijk hoogtepunt kan hij niet noemen ("Iedere wedstrijd waar iets noemenswaardigs is gebeurd, kan ik me nog wel herinneren. En dat zijn er nog al wat als je 22 jaar scheidsrechter bent geweest"), een dieptepunt wel. "De handsbal die ik miste in het duel tussen AZ en FC Twente en de schorsing die ik daarna opgelegd kreeg van Henk Kessler." Dat zit hem nog altijd niet lekker. "Ik kan er nog steeds emotioneel van worden. Het is zo oneerlijk. Zo persoonlijk. Daar kan ik nog steeds niet mee leven, nee. Een zwarte bladzijde in mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen