Hake is niet meer hoofdcoach van Twente, maar blijft wel

18 oktober 2017, 10:23   Bijgewerkt: 18 oktober 2017, 12:30
Foto: © ProShots

Opvallend nieuws uit Enschede. René Hake is niet langer als hoofdtrainer verbonden aan FC Twente. De Tukkers maken via de officiële kanalen kenbaar dat de Coevordenaar teruggeschoven is naar een andere functie. Het is nog niet bekend wat voor rol Hake nu gaat invullen. Wat wel duidelijk is, is dat assistent-trainer Marino Pusic tijdens de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach de honneurs zal waarnemen.

Het nieuws komt niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel, maar Hake leek de boel wel beter op de rit te hebben dan in de eerste weken van het seizoen. Na vier nederlagen op rij (tegen Feyenoord, VVV-Venlo, PEC Zwolle en Sparta Rotterdam) begon het wat beter te lopen bij de Enschedeërs. Er werd met 4-0 van FC Utrecht gewonnen en nadat Twente verder bekerde tegen ONS Sneek (1-3 winst), werd ook nog de derby van het oosten tegen Heracles Almelo met 2-1 gewonnen tussen de verliespartijen tegen FC Groningen en Willem II (3-1) in. De mokerslag in Tilburg is Hake echter fataal geworden.

Hake tekende in juni 2015 voor drie jaar bij Twente. De voormalig jeugdcoach van de Tukkers schoof op 30 augustus echter door naar de functie van hoofdcoach, nadat Alfred Schreuder ontslagen werd. Voor zijn periode in Enschede was Hake als assistent van Ron Jans werkzaam bij PEC Zwolle.

Twente bevindt zich op dit moment, met een vijftiende plaats, nog wel in de veilige haven van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen