Keizer gaat alleen maar voor drie punten naar De Kuip

20 oktober 2017, 15:36
Foto: © ProShots

De Klassieker is niet alleen de meest prestigieuze wedstrijd van Nederland, maar komende zondag ook weer een zeer belangrijk duel voor de strijd om de landstitel. De verliezer van de 183ste editie van de clash tussen Feyenoord en Ajax zal, als PSV zondag thuis van Heracles Almelo wint, op een achterstand van acht punten staan.

"Bij Ajax moet je elke week winnen, ook zondag", zegt Ajax-coach Marcel Keizer op zijn perspraatje richting de titanenstrijd. Hij beschouwt het als vanzelfsprekend dat hij iedereen enorm uitkijkt naar De Klassieker in De Kuip, die nog altijd zonder uitfans afgewerkt wordt. "Het wordt een hartstikke leuke wedstrijd bovenin de Eredivisie. Ik kijk er heel erg naar uit. De duels tussen Feyenoord en Ajax zijn op zichzelf staande wedstrijden waarin je van alles kan verwachten. Je voelt de hele week al aan de jongens dat deze wedstrijd eraan zit te komen. Als trainer is dat heel lekker: de jongens hebben altijd zin, maar deze wedstrijd brengt toch wel iets extra's met zich mee. Je kan slecht of goed in je vel zitten, maar deze wedstrijden staan op zichzelf."

Een kolkende Kuip of niet, Ajax zal voor de volle buit gaan. "We willen winnen. Dat zal Feyenoord ook zeggen. Je moet natuurlijk altijd kijken naar het verloop van de wedstrijd, maar de intentie is vooraf absoluut om drie punten te pakken. We zijn niet goed gestart aan de competitie en hebben wat goed te maken. Daar zijn we al volop mee bezig. We gaan langzaam maar zeker beter spelen en beginnen meer doelpunten te maken. We kunnen voetballend nog veel beter dan dit, maar ik zie wel een stijgende lijn. Het gaat nog met periodes, in wedstrijden. We zijn nog steeds in ontwikkeling. We spelen al een paar weken in dezelfde opstelling, maar er kan zeker nog wel in gewisseld worden. Daley Sinkgraven is bijvoorbeeld weer verder en kan ook weer spelen. We zijn bezig met het oplossen van defensieve problemen. Volgens mij zie ik in ieder geval de beleving waarmee we wel weer kunnen dubbelen en tegenstanders kunnen insluiten, dat hebben we eerder wel gemist."

Wordt er zondag verloren bij de eeuwige rivaal, dan zal de druk op Keizer weer stuk vergroten. "Bij Ajax moet je elke week winnen, ook zondag", stelt de trainer nuchter. "Ik heb zeker wel het gevoel dat ik onder een vergrootglas lig, maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat ik trainer van Ajax ben. Dan is dat altijd zo", stelt Keizer.

Op Benjamin van Leer na is iedereen fit in de selectie van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen