Keizer vindt uitspraken Younes over frisheid 'niet terecht'

20 oktober 2017, 13:52
Foto: © ProShots

Amin Younes baarde op deze vrijdag opzien door in De Telegraaf te zeggen dat hij zich niet fris voelt door een gebrek aan rust. "Ik heb Ajax gevraagd tussentijds even weg te mogen. Het antwoord was 'nee'", sprak Younes onder meer. Marcel Keizer denkt er het zijne van. De trainer vindt de uitlating van de Duitse vleugelaanvaller, die wel zal spelen in De Klassieker, niet terecht.

"Ik heb het niet gelezen, maar wel gehoord", zegt Keizer op de persconferentie in aanloop naar de clash met Feyenoord over de situatie-Younes. "Hij is door de Confederations Cup langer doorgegaan. Hij zou vakantie krijgen, maar is op eigen verzoek iets eerder terugkomen door Appie. Hij vond niet dat hij vakantie kon vieren op dat moment", aldus de trainer van Ajax, die natuurlijk doelt op de situatie rond Abdelhak Nouri. "We hebben geprobeerd om hem iedere internationale week extra dagen rust te geven. We proberen het in kleine gedeeltes wel te doen. We weten dat hij het nodig heeft."

"Ik vind het niet terecht dat hij nu zegt dat hij niet fris is omdat hij te weinig dagen gehad heeft", stelt Keizer. "De omstandigheden waren steeds dat beide partijen ervoor gekozen hebben om weer eerder aan de slag te gaan", vertelt de keuzeheer van Ajax. "Ik praat er uiteraard ook met hem over. We vragen vrij vaak aan Amin hoe het met hem is, maar dan geeft hij nooit aan dat hij een wedstrijd wil missen", aldus Keizer. "Younes gaat wel spelen tegen Feyenoord."

Keizer wilde niet reageren op de uitlating van Younes over het uitblijven van een transfer. "Ik ga niet over de transfers, daarvoor moet je bij Overmars zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen