Maher wacht af: "Vanaf dag één vertrouwen in mezelf"

25 oktober 2017, 06:30   Bijgewerkt: 24 oktober 2017, 22:42
Foto: © ProShots

In de zomer van 2013 werd Adam Maher met torenhoge verwachtingen door PSV van AZ gekocht, maar een doorslaand succes wordt het verblijf in Eindhoven niet echt genoemd. Na vier jaar, 104 wedstrijden, zeventien goals, dertien assists en een uitleenbeurt bij het Turkse Osmanlispor bevindt Maher zich nu op het tweede plan bij PSV.

Het bekerduel met SDC Putten (0-4 winst) op 21 september is dit seizoen tot dusver het enige officiële duel waarin Maher zijn opwachting mocht maken van coach Phillip Cocu. Met twee goals en een assist was de 24-jarige middenvelder meteen van waarde, maar tot meer kansen leidde het nog niet. "Het is de keuze van de trainer en die moet ik respecteren, hoe goed of slecht het ook loopt", zegt Maher tegen FCUpdate.nl over zijn figurantenrol bij PSV.

Hoe moeilijk het soms ook is voor Maher, het geloof in eigen kunnen zal hij nooit kwijtraken. "Ik heb alle vertrouwen in mezelf. Dat heb ik vanaf dag één, dat is nooit weggegaan. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik het team kan geven als ik speel. Ik doe mijn best om weer een kans te krijgen. Of dit gebeurt, hangt af van wat de trainer wil en welke keuzes hij maakt", aldus Maher.

Zonder Maher draait PSV een uitstekend eredivisieseizoen, met 24 punten uit negen optredens. De voorsprong op Ajax is vijf punten, terwijl Feyenoord al acht punten onder de Eindhovenaren staat. De ploeg van Cocu ligt dus, voorzichtig, op kampioenskoers. "We staan bovenaan en de voorsprong is niet niks. We moeten lekker zo blijven doorgaan en dan zien we wel waar we aan het einde van het seizoen staan", besluit Maher.

[photo,107571,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen