Seedorf: "Uit winnen van Feyenoord was extra mooi"

18 oktober 2017, 14:27
Foto: © ProShots

Clarence Seedorf gaat er komende zondag even goed voor zitten. De voormalig international kijkt dan met grote interesse naar De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die om 14.30 uur afgetrapt wordt in De Kuip. Als speler won de middenvelder het grootste affiche van Nederland vijf van de acht keer.

Op de website van Ajax vertelt Seedorf over zijn ervaringen in De Klassieker. "Het was altijd speciaal om in de Kuip te spelen", stelt de oud-speler van onder meer Ajax, Sampdoria, Real Madrid, AC Milan, Internazionale en Botafogo. "Een uitwedstrijd bij Feyenoord was één van de hoogtepunten van het jaar. Dit kwam omdat het in het hol van de leeuw was. Het publiek van Feyenoord is natuurlijk altijd erg aanwezig, het stadion 'de Kuip' helpt daar erg in mee", aldus Seedorf, die het duel buitenshuis nóg specialer vindt dan in Amsterdam. "Wanneer Ajax naar Rotterdam ging, om in de Kuip te gaan winnen, was het extra bijzonder. Thuis winnen van Feyenoord was fantastisch, uit winnen van Feyenoord was extra mooi."

De Klassieker van komend weekend wordt een héél belangrijke: Ajax en Feyenoord staan momenteel namelijk gezamenlijk op de tweede plek in de Eredivisie, met zestien punten. PSV gaat aan kop, met 21 punten. Het maakt de belangen groot. Dat het dan ook lastig wordt, is volgens Seedorf iets wat zeker is. "Feyenoord-uit was altijd een zware pot. In mijn periode heb ik gelukkig veel Klassiekers gespeeld die we hebben gewonnen. Het zijn altijd mooie wedstrijden", vertelt Seedorf, die tijdens zijn carrière tweemaal met 0-5 wist te winnen in De Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen