Twee minuten applaus voor Hendriks bij Roda-Feyenoord

27 oktober 2017, 09:55
Foto: © ProShots

De wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en Feyenoord wordt komende zaterdag gestart met een ovatie van twee minuten. De Limburgse thuisclub brengt daarmee een ode aan clubicoon Arnold Hendriks, die zaterdagochtend op 80-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.

In een officieel bericht vraagt Roda JC alle toeschouwers bij Roda JC-Feyenoord om de eerste twee minuten een groot applaus te laten klinken voor Hendriks. "Zonder Nol was de club Roda JC nooit zo groot geworden als het nu is", zo klinkt het op de website van de hekkensluiter van de Eredivisie.

Hendriks werd in Kerkrade op handen gedragen. Het icoon was sinds begin jaren tachtig betrokken bij Roda JC, dat hij als geldschieter aan de komst van veel spelers hielp. De clubcoryfee zat ook in het bestuur waar hij als lid technische zaken de scouting van spelers voor zijn rekening nam. Later werd Hendriks benoemd tot lid van de raad van commissarissen en erelid van de club. Ook was hij de aanjager van de komst van het Parkstad Limburg Stadion (2000) en bleef hij altijd een financiële buffer en een klankbord voor Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen